CONDITII DE ACORDARE A GARANTIEI

Compania noastră, în calitate de importator și distribuitor, asigură calitatea produselor achiziționate.

Conform legislatiei in vigoare, prevazuta in Legea NR.449/2003 si O.G. 21/1992, privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, clientul a fost anuntat  si si-a dat acceptul cu privire la conditiile de acordare a garantiei.

Păstrați factura fiscala primita la cumpărare pentru eventualele reclamații de calitate care pot fi adresate magazinului nostru în perioada de garanție.

Orice solicitare legata de garantie, se va trimite in scris catre contact@picadili.ro si se va atasa o poza cu produsul si Certificatul de Garantie / Factura Fiscala, sau la nr de tel. 0799.945.123. Raspunsul la solicitare va fi dat in max. 24h.

Termenul de garantie comerciala:  24 luni de la data cumpararii produsului.

Garantia comerciala:  se acorda conform legislatiei in vigoare la data cumpararii si este aplicabila produsului daca acesta este folosit corespunzator si in concordanta cu instructiunile de folosire de care este insotit si pentru care a fost fabricat. Acordarea garantiei se efectueaza numai daca produsul este insotit de factura.

Pentru acordarea garantiei (Genti, Rucsacuri, Incaltaminte, Textile) trebuie respectate toate regulile si conditiile prezentate mai jos:

 • Nu incarcati geanta sau rucsacul mai mult decat permite volumul acesteia;
 • Nu fortati produsele ce contin fermoar sa se inchida, daca observati ca acestea se inchid cu dificultate din cauza supraincarcarii sau din alte motive;
 • Feriti produsul de obiecte care pot provoca zgarieturi, arsuri, perforari, sau orice actiune fizica de natura sa il deterioreze;
 • Nu tineti produsul perioada indelungata in razele solare deoarece pot duce la decolorarea si deteriorarea pielii;
 • Pentru curatarea petelor se va utiliza o carpa moale, umezita in apa calduta, in care s-a dizolvat un sapun cu pH neutru;
 • Produsele din piele nu se vor depozita langa sursa de caldura sau in mediu umed si se vor feri de actiunea produselor petroliere si a solventilor organici;
 • Se interzice spalarea sau uscarea produselor in masina de spalat, precum si curatarea lor cu alte materiale ce pot provoca deteriorari;
 • Interventiile neautorizate asupra produsului, nerespectarea instructiunilor de intretinere, precum si utilizarea acestuia in alt scop decat cel pentru care a fost conceput, conduce la ANULAREA GARANTIEI.

Garantie bijuterii

Toate bijuteriile din argint comercializate sunt verificate și certificate, au o puritate de 92.5% și poartă marcajul directiei ANPC-Metale și Pietre Prețioase care garantează calitatea metalului prețios utilizat, sau marca de garanție HD01(Ag).

Pentru acordarea garantiei trebuie respectate toate regulile si conditiile de pastrare specificate pe site, in descrierea produselor.

Garantia devine nula sau inaplicabila pentru bijuteriile din argint in urmatoarele conditii:

 • uzura fizica normala a produsului;
 • decolorari ale produsului sau a unor parti componente, decolorarea produsului dupa un termen de 30 de zile este datorat uzurii normale;
 • deteriorari ale produsului in cazul utilizarii necorespunzatore: lovire, zgariere, curatare cu obiecte ascutite;
 • defecte cauzate de utilizarea neadecvata, in mod abuziv, incorecta, modificata a produsului si/ sau in conditii improprii, altele decat cele pentru care acesta a fost testat şi proiectat;
 • interventia, repararea sau modificarea facuta de persoane neautorizate;
 • deteriorari ale produsului cauzate, voluntar sau involuntar, de socuri mecanice (rupere, agatare, lovire, zgariere, etc.).

In cazul defectarii in conditii normale de utilizare pe durata perioadei de acordare garantiei comerciale consumatorul are dreptul de a solicita vanzatorului in primul rand repararea produsului sau are dreptul de a solicita inlocuirea produsului, in fiecare caz fara plata.

Perioada de garantie se prelungeste cu timpul scurs de la data predarii produsului la service, pana la data repunerii in stare de functionare si predare catre client a produsului.

Termenul de reparare sau inlocuire a produselor va fi facut in cadrul unei perioade de maxim 15 zile calendaristice, care se poate prelungi cu acordul ambelor parti.